Inzichten

Op zoek naar de Lean-roots: reisverslag van onze Lean Coach op leertrip in Japan

- 25 August 2020

Onlangs kreeg onze collega Lara de unieke kans om deel te nemen aan de WCM Tour in Japan, georganiseerd door het EU-Japan Center. Door terug te gaan naar de oorsprong van Lean, wilde zij haar kennis over Lean verder verdiepen en dit van zo dicht mogelijk bij de bron. Het werd een boeiende week met bedrijfsbezoeken bij Japanse kmo’s, seminaries gegeven door voormalige Toyota-managers en verschillende hands-on trainingen.

UGent biedt vernieuwd “Green & Black Belt in Lean” programma aan

- 25 August 2020

Aan de UGent start 16 oktober een nieuwe editie van het succesvolle programma “Black Belt in Lean”. Het certificaat “Black Belt” is internationaal erkend als een hoog niveau van kennis in deze materie en stelt de deelnemer in staat om zelf doorheen zijn organisatie Lean te implementeren en te leiden. De “Green Belt” module is bedoeld voor personen die de introductie of uitbreiding van Lean in hun organisatie moeten begeleiden, en uiteraard ook zelf mee helpen uitvoeren.

De werkbaarheidscheque: nu ook bruikbaar voor aanpassingen n.a.v. Corona

- 15 April 2020

Met de werkbaarheidscheque kunnen Vlaamse ondernemingen uit de profitsector en ook organisaties uit de socialprofitsector tijdelijk tot €10.000 steun krijgen. Met deze subsidie wil de overheid je motiveren om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen en aan te pakken. Bijkomend is er voor KMO’s een tijdelijke verhoging voorzien van €5.000 voorzien binnen de kmo-portefeuille voor acties rond werkbaar werk.

Lean implementeren: hoe snel brengt het op?

- 23 January 2020

Een fundamentele vraag van elke Lean-implementatie: hoe snel brengt het op? Verbazingwekkend genoeg was het nooit eerder onderzocht. Deze studie over 45 fabrieken vertelt dat bedrijven die starten met Lean in het begin slechts een kleine vooruitgang boeken in productiviteit. Eens voorbij de verkenningsfase kennen ze een grote productiviteitsboost, om dan terug af te vlakken.

Logflow neemt Veltion over

, - 19 October 2019

Logflow kondigt de overname van Veltion aan. De mooie synergie tussen beide bedrijven laat toe om het Logflow business model  ‘van ontwerp to go-live’ nog krachtiger uit te bouwen en dit voor projecten binnen productie en distributie. Samen kunnen Logflow en Veltion een nog grotere impact realiseren op onze industrie.

Word de Google van je eigen bedrijfsdata

- 13 June 2019

We zien veel organisaties rondom ons sukkelen om hun eigen definitie aan Industrie 4.0 te geven: ze verzamelen zo veel mogelijk data en proberen er iets mee te doen. Dit leidt vaak tot projecten waarvan de investering moeilijk/nooit wordt terugverdiend omdat men blijft rondhuppelen in cirkels zonder dichter te komen bij het bedrijfsdoel. Ontdek hier hoe wij dat anders aanpakken!