Over ons

Veltion is afkomstig van het Oud-Griekse en betekent ‘beter in vergelijking met voorheen’. Een doel waar we elke dag opnieuw naartoe werken. Einddoel? Geen one shot, maar continu verbeteren. Want wij geloven in een duurzame economie. Vandaag zijn er om en bij 600.000 kmo’s in Vlaanderen. Zij zijn de echt harde werkers. Zij maken het verschil. Daarom dat we ons specifiek voor hen inzetten. Samen werken we naar hetzelfde doel: morgen een sterker bedrijf zijn dan vandaag.

Missie & visie

Veltion verbetert de prestaties van Vlaamse bedrijven door samen met hen te kijken welke bedrijfsprocessen ze continu kunnen verbeteren door de lean management concepten toe te passen.

 • Wij zijn inspirator, coach en sparringpartner van Vlaamse ondernemingen
 • Wij geven onafhankelijk advies in productiviteitsverbetering
 • Wij helpen met de implementatie en opvolging van verbeteringstrajecten
 • Wij zetten de mens centraal in onze werking
 • Wij brengen bedrijven in contact met elkaar
 • Wij werken met een dynamisch, integer team
 • Wij onderbouwen onze aanpak met resultaten

Spin-off UGent

Na de indrukwekkende resultaten van 1,5 jaar Europees onderzoek werd Veltion opgericht als spin-off van de Universiteit Gent. Het ‘European Regions for Innovative Productivity’ project had als doel de innovatiecapaciteit van kmo’s in de Noordzee-regio te verhogen. In totaal namen een 25-tal kmo’s hieraan deel, waarvan 5 in Vlaanderen. De verbeteringstrajecten van deze Vlaamse bedrijven lees je bij onze referenties.

Logflow

Sinds september 2019 is Veltion een divisie binnen Logflow. De mooie synergie tussen beide bedrijven laat toe om het Logflow business model  ‘van ontwerp to go-live’ nog krachtiger uit te bouwen en dit voor projecten binnen productie en distributie. Samen versterken ze elkaar en kunnen hierdoor hun klanten beter begeleiden in het optimaliseren van logistieke en productieprocessen. In het verleden werkten Logflow en Veltion geregeld bij dezelfde klanten. Waar er toen eerder in parallel gewerkt werd, bieden zij nu een geïntegreerde aanpak.

Logflow heeft een decennialange ervaring en grote expertise op het vlak van IT, automatisatie en warehousing. Heel wat bedrijven lieten reeds een masterplan voor hun onderneming uittekenen. Logflow begeleidt haar klanten in:

 • logistiek strategisch advies zoals netwerkstudies, bedrijfsmasterplannen, voorraadbeheer en transportoptimalisaties
 • uitwerken van verbeterprojecten in warehousing
 • ontwerp en de implementatie van magazijnen, hetzij manueel, semi-manueel of volautomatisch
 • auditing van logistieke processen

Logflow zal de Veltion divisie enerzijds inschakelen bij de implementatie van haar trajecten, anderzijds is het de ambitie om Veltion verder uit te bouwen als een krachtige divisie binnen Logflow.

Team

Anouk Floren

Verkoop | Trainer | Coach

Na een leerrijke periode als Technical Manager in de sierteeltindustrie, vond Anouk in Lean een nieuwe passie. Als coach is ze betrokken en enthousiast. Ze is creatief en oplossingsgericht en krijgt energie door in team op zoek te gaan naar initiatieven met duurzaam resultaat. Wanneer ze niet werkt, geniet ze van het zoeken naar balans in de yoga en pilatesstudio.

Arne Bracke

Partner | Trainer | Coach

Arne fietst doorheen zijn professionele leven als een tot Lean bekeerde ex-IT consultant. Met groot engagement en enthousiasme slaagt hij er telkens opnieuw in mensen te motiveren en stimuleren. Door het aanreiken van concrete tools om nog beter samen te werken behaalt hij samen met teams nuttige resultaten. Naast de werkvloer is een uitdaging op het volleybalterrein nooit veraf.

Sytske D’haeseleir

Trainer | Coach

Als bedrijfspsychologe en met eerdere ervaringen als product manager voor Decathlon en als rekruteringsconsultant probeert Sytske het beste van deze werelden te verenigen in haar projecten als Lean Coach. Gebeten door de Lean-microbe is Sytske een open-minded team player met een creatieve insteek. Buiten de werkuren wisselt Sytske de judomat af met het rugbyveld met als doel geest en lichaam jong te houden.