Operationele Excellentie

Processen die vlot, efficiënt en betrouwbaar zijn: zowel voor jouw bedrijf, als voor je klanten een absolute must. Het biedt je immers de zekerheid om tijdig te leveren en kwaliteit te garanderen. Straffer nog: het heeft een positieve effect op je medewerkers want het werk wordt aangenamer, met verlaagd ziekteverzuim als resultaat. Win-win-win.

De begeleiding van Veltion was van onschatbare waarde. Dankzij de regelmatige contacten met Veltion vonden we de kracht om te volharden en is Lean ondertussen een manier van leven geworden.

Leen Vanoverberghe – Arbeidsbegeleidster, De Groene Kans

Supply Chain optimalisatie

Het organiseren van een supply chain is elke dag opnieuw een uitdagende puzzel. Maar wel eentje die de moeite waard is om te leggen. Wanneer je aansturing en planning optimaler werken, haal je vaker de beloofde levertermijn. Door de behaalde consistentie doorheen de supply chain zijn er minder onzekerheden en kan je vervolgens veiligheidsbuffers (safety stocks) gaan verminderen waardoor er meer ruimte in het magazijn komt en er bijgevolg ook minder werkkapitaal nodig is. Een open dialoog met de belangrijkste leveranciers en klanten helpt je nog verder in het proces omdat je pas dan echt weet wat ze nodig hebben om er vervolgens op te organiseren. Klaar om de stap te zetten naar een beter planningsproces, een scherper voorraadbeheer en een dialoog met leveranciers en klanten?

Het invoeren van o.a. een strakkere planning, een betere opvolging van de voorraad, Lean-corners en KPI-dashboards heeft onze mensen op de vloer een duidelijke structuur en houvast gegeven. Dank aan het volledige Veltion-team om ons telkens opnieuw naar een hoger “level” te brengen.

Frank Boels – Eigenaar, Paletco

Slimme dashboards

Meten is weten, maar teveel bedrijven hebben vandaag een berg data waar vooral niets mee gebeurt. Wij geloven in focus en wel op de Kritische Performantie Indicatoren (KPI). KPI’s die we in een praktisch en slim dashboard stoppen om sneller tot inzichten te komen. Inzichten waarmee je gericht verspillingen kan aanpakken, inclusief voorspellende inzichten als je dat wenst. Onze pilootprojecten in Power BI of Excel zijn (veelal) licentievrij en in een handomdraai geconfigureerd. Je hoeft hiervoor dus geen grote IT-budgetten te reserveren. Verbeteren met Veltion is resultaatgericht werken. Geen cijfers die stof staan te vangen, maar KPI’s die fungeren als kompas.

Veltion maakte voor ons een dashboard waar in één oogopslag de KPI’s van de afdelingen getoond worden. Ik was aangenaam verrast hoe graag de afdelingsverantwoordelijken deze ‘tool’ gebruiken om hun doelstellingen te halen.

Joost Vandendriessche – Productie manager Du Caju Printing

Coaching – Begeleiding bij een verbetertraject

In welke industrie of omgeving je ook actief bent: Veltion begeleidt je met kennis van zake om jouw duurzame verbeteringen en organisatiedoelstellingen te realiseren. Onze coaches dagen je uit, begeleiden het proces en faciliteren de sprong naar een rendabeler bedrijf.
Elk verbetertraject wordt op maat opgesteld en doorloopt deze stappen: eerst worden de huidige processen in kaart gebracht samen met de medewerkers die het proces dagelijks uitvoeren op de vloer. Met in het achterhoofd de afgesproken ambitie omtrent snelheid, flexibiliteit, kost, betrouwbaarheid of kwaliteit maken we de verbeterpunten zichtbaar en worden concrete acties uitgezet en opgevolgd om jullie werking stap voor stap te verbeteren. Eens aangetoond dat een nieuwe werkwijze beter is, focussen we op het borgen van deze kennis en werkwijze, zodat de nieuwe aanpak gewoonte wordt.

Veltion is voor ons een stok achter de deur. Veltion tikt steeds de nagel op de kop. Inmiddels hebben veel resultaten geboekt dankzij de Veltion-coach als externe persoon.

Marc Vermoesen – Zaakvoerder, Xtraflex

Opleiding – Opbouwen van de nodige kennis en inzichten

Kennis is macht. Kennis delen is kracht. We geloven dan ook in het doorgeven van onze kennis en ervaring. Al onze opleidingen bieden we in de verschillende domeinen aan: Operational Excellence, Slimme Dashboarding en Supply Chain Optimalisatie. Geen standaardpakketten, maar op maat gemaakte opleidingen die we na een intake gesprek opstellen. Steeds met een praktische insteek en een brug naar de werkvloer, zodat jij en je bedrijf er de volgende dag ook mee aan de slag kunnen.
Is nog niet iedereen zover om er al mee aan de slag te gaan? Start met een business game om de basisinzichten speels te introduceren bij een groep medewekers of leidinggevenden.

We hebben aan Veltion gevraagd een game te ontwikkelen toegespitst op onze workflow. Dankzij de relevante ervaring van de trainer, kregen we steevast zeer positieve feedback van de deelnemers. De neuzen staan nu in dezelfde richting!

Barbara Van De Keer – Competence Manager, MediaGenix

Auditing – Waar staan we?

Hoe goed is je bedrijf bezig? Is je huidige werking in lijn met de beste praktijken in de sector? Verlopen de processen zoals de richtlijnen voorschrijven? Externe ogen zien altijd meer. Een Veltion coach, die heel wat praktijkervaring uit verbetertrajecten meebrengt, licht je werking structureel door om daar een antwoord op te vinden. We hebben hiervoor verschillende audits ontwikkeld voor de verschillende domeinen waar we op werken: Operational Excellence, Slimme Dashboarding en Supply Chain Optimalisatie. Graag treden we met jou in dialoog om diepgang en scope van de audit af te lijnen.

De resultaten van de audit maakten heel wat energie vrij. Het is de eerste maal dat een consultant op slechts 2 dagen tijd zoveel teweeg brengt. Bedankt Veltion.

Karl Huylebroeck – General Manager, Roltex