Sociale economie, verrassend alledaags

Vele Vlaamse ondernemingen doen reeds beroep op de ondersteunende diensten aangeboden door de sociale economie, of meer zelfs, hebben enkele zogeheten invoegmedewerkers actief in hun bedrijf. Velen beseffen dan ook niet hoe vaak we met het werk van die sociale en beschutte werkplaatsen in aanraking komen.

De POM West-Vlaanderen versterkt het ondernemerschap van de sociale ondernemers, door samenwerking en overleg te stimuleren tussen de sociale ondernemingen onderling, de reguliere economie en kennisinstellingen, om te komen tot een duurzame en kwalitatieve tewerkstelling voor kansengroepen op de arbeidsmarkt. Het Speerpunt Sociale Economie realiseert deze mission statement via drie grote actiedomeinen en treedt daarbij op als initiator, facilitator en/of coördinator. Het Speerpunt Sociale Economie functioneert als een breed provinciaal aanspreekpunt voor de ondernemingen, verschillende beleidsniveaus en het socio-economisch middenveld via onder meer strategische ((West-) Vlaamse) partnerschappen.

Zo heeft de POM West-Vlaanderen de voorbije jaren onder meer kennis en vorming ter beschikking gesteld aan de sociale economie op het vlak van Lean Manufacturing, in samenwerking met de UGent en Veltion.

Download hier de publicatie ‘Sociale economie, verrassend alledaags’. Deze publicatie toont wat sociale economie precies is aan de hand van 20 interviews met de mensen die in deze sector werken. Gouverneur Carl Decaluwé zette mee zijn schouders onder dit project, omdat hij het belang van sociale economie in West-Vlaanderen in de kijker wil zetten.

Om een overzicht te krijgen van alle organisaties in de sociale economie in West-Vlaanderen met hun producten en diensten, kan je terecht op de site: www.sociale-ondernemingen.be. De contactgegevens van Ilse Van Houtteghem, coördinator sociale economie van de POM West-Vlaanderen, kan u hier terugvinden.

  • Deel dit bericht