SCE

SCE produceert internationaal modulaire rechthoekige silo’s voor industriële procesopslag met 27% meer opslagcapaciteit.

Via een analyse van de doorlooptijd (Value Stream Mapping) werden de opportuniteiten voor SCE al snel duidelijk: niet langer paneeltype per paneeltype lanceren maar in de plaats silolaag per silolaag gaan produceren, zou een grote “win” voor de klant (en ook voor SCE) betekenen. Zo kan de montage nu sneller starten (korteren end-to-end lead time), duurt de montage minder lang (minder zoekwerk naar de juiste panelen), is het niet langer nodig om de silo tijdelijk op te slaan na productie (tot het laatste paneeltype is geproduceerd), worden fouten / tekorten sneller opgemerkt, enz.

Via tagging werd informatie uit het productieproces gehaald. Samen met Xiak werd een simulatie opgesteld om de impact op de productie te bestuderen. Etiketten en FIFO-buffers werden geïntroduceerd om de juiste productievolgorde te garanderen. Verdere flow-verstoringen werden aangepakt met materiaalborden, grijpvoorraden (en aanvulsystemen), …