Assa Abloy

Assa Abloy is een wereldmarktleider op vlak van ‘door opening solutions’. Ze zijn de specialist in vergrendeling en ontgrendeling van deuren.

In de “Abloy” (high security cilinders) lijn werd een intensieve 3-daagse (Kaizen event) georganiseerd om de hele flow van bestelbon tot verzending te optimaliseren. Door de montagetafels te standaardiseren (via 5S) kon het aantal tafels met bijna de helft gereduceerd worden. Dit leidde tot het herschikken van de lay-out zodat overbodig wandelen kon worden vermeden. Tevens werd een duidelijke IN en OUT zone georganiseerd, zodat magazijniers duidelijk weten waar onderdelen of producten aan te brengen of af te halen. Tot slot introduceerden we samen een KANBAN rek waarin de bestelbonnen werden gesorteerd op datum.

Deze workshop zorgde voor een betere productdoorstroming en optimaliseerde de in gebruik genomen werkvloeroppervlakte (20% reductie). De invoer van het KANBAN rek maakte dan weer de administratie veel eenvoudiger (zelfsturend team) en zorgt voor een duidelijk overzicht van alle wachtende orders.