The Power of Six

powerofsix_formula

Wie als vroegere wiskundefreak ooit gehoopt had om in de praktijk geconfronteerd te worden met een zesdemacht, wordt op zijn wenken bediend! “The Power of Six” is immers een formule die een antwoord biedt op één van de moeilijkste vragen “in the Lean game”: wat brengt doorlooptijdreductie nu feitelijk op bottom-line? De formule legt immers het rekenkundige verband tussen doorlooptijdreductie en kostenbesparing. Deze formule werd uitgedokterd door Rajan Suri – de grondlegger van Quick Response Manufacturing (QRM) – en proefondervindelijk bewezen in diverse praktijk-voorbeelden.

Wie helaas niet over een wetenschappelijk rekenmachine beschikt om een zesdemachts-wortel uit te rekenen en niet in de knoop wil slaan met Excel, kan ook gewoon onderstaande grafiek consulteren, met het percentage doorlooptijdreductie op de horizontale as en het percentage kostenbesparing op de verticale as. De case van ’t Veer geeft bovendien nog wat extra bewijskracht aan de stelling van Suri, aangezien zij met hun resultaten schrikwekkend dicht bij de getekende lijn liggen.

powerofsix_grafiek

Dringend tijd dus om met een onderbouwde business case naar het management toe te stappen! De 20 Vlaamse kmo’s die reeds samen met Veltion aan hun flow gewerkt hebben, kunnen gemiddeld een doorlooptijdreductie van 56% voorleggen. Hiermee ronden ze volgens de grafiek hierboven vlotjes de kaap van 10% kostenbesparing. Wie kan daar nu nog neen tegen zeggen?

Bewaren

Bewaren

  • Deel dit bericht