Referenties

Deze bedrijven coachten we al richting resultaat. Klik verder op de cases om meer info over het project te lezen. Benieuwd of we een referentie hebben in jouw sector? Neem contact op via info@veltion.be.

Testimonials

 
We hebben vooral geleerd dat verbeteren niet alleen een positieve invloed heeft op het resultaat (financieel), maar ook op onze manier van werken. De begeleiding van Veltion vonden we vooral goed omwille van de gestructureerde aanpak. Ook de volgorde van verbeteringen en de flexibiliteit en openheid om te overleggen over eventuele bijkomende opleidingen konden we waarderen. Dankzij Veltion zijn we erin geslaagd om een beter rendement van de afdeling te behalen in een relatief korte tijd. Hierdoor kan de afdeling zichzelf onderhouden en kunnen we investeren in grote verbeterprojecten.
 
We vonden vooral goed dat we zelf konden bepalen waar we eerst hulp nodig hadden. Het was geen standaard ‘lesprogramma’. Mensen zijn meer en meer verrast dat zij “People” inspraak moeten geven om problemen op te lossen en hierdoor het proces en de kwaliteit onder controle te krijgen.
 
De manier van uitleggen is duidelijk voor iedereen. De wijze van visueel maken van mogelijke verbeteringen vonden we heel goed. De grootste moeilijkheid die we hebben overwonnen was de introductie van verbetertechnieken bij de mensen op de vloer. Het ERIP project heeft een verandering in het denken van de medewerkers in gang gezet. ERIPen is bij ons een werkwoord.
 
Thomas heeft ons begeleid bij het proces van ‘Value Stream Mapping’ en de resultaten maken hier heel wat energie vrij, er is een stroom van positieve veranderingsprojecten op gang gekomen. Het is de eerste maal dat een consultant op slechts 2 dagen tijd zoveel teweeg brengt. Bedankt Thomas.
 
De sterkte van Veltion ligt in hun structurele aanpak, rustig gebracht maar toch volhardend, zonder teveel emoties en zonder zich te laten afglijden in ‘lokale’ gevoeligheden.
 
Heel aangenaam om samen te werken met een jong team, heel dynamisch, met nieuwe ideeën en veel kennis dankzij de link met de Universiteit Gent.
 
We kregen een goede uitleg, de coach van Veltion heeft feeling met de werkvloer en een goed contact met de operatoren. Je mag bovendien je mening zeggen en er wordt naar jou geluisterd. Er wordt rekening gehouden met iedere betrokken partij.
 
Dankzij het verbeterproject onder begeleiding van Veltion slaagden we er in om een mentaliteitswijziging te realiseren waardoor we de werkvloer vandaag terug onder controle hebben. De basis voor verbetering is gelegd, we kunnen nu een stap verder gaan en onze processen onder de loep nemen.
 
Het heeft een tijdje geduurd voor ik echt overtuigd was dat Lean ook van betekenis kon zijn voor onze verschillende horeca activiteiten. In de loop van het traject raakte ik steeds meer overtuigd dat ook binnen horeca Lean een belangrijke rol kan spelen. Ondertussen hebben we al heel wat mooie resultaten behaald qua inzet personeel, opstelling keuken en bergen van ons materiaal. Met veel vertrouwen zie ik nu uit naar onze verdere samenwerking waar we vooral de inkomende goederenstroom gaan aanpakken en hoe we de aankoop van nieuwe tafels gaan aanpakken, terwijl we toch onze flexibele opstelling gaan behouden.
 
Ons productieproces optimaliseren en onze winst verhogen, dat was bij de start van het Lean-traject ons beoogde doel. Door het opstellen van een Value Stream Map werden onze werkpunten al snel duidelijk en gingen we aan de slag. In kaart brengen van de current state, bedenken van de future state, uitschakelen van overbodige processen, samen met de doelgroepmedewerkers dagelijks aan het KanBan-verbeterbord in een 7 minuten meeting… Het vroeg wel wat werk en concentratie. Daarbij was de begeleiding door Veltion van onschatbare waarde. Met hun theoretische kennis en een objectieve kijk op onze manier van werken, zijn we een stuk verder geraakt dan we eerst verwachtten. Zonder de regelmatige contacten met Veltion zouden we sneller berust hebben in plaats van te volharden. Lean is voor elk van ons een manier van leven geworden, niet enkel op ons werk, maar ook in ons dagelijks leven.
 
Veltion creëert op een gedreven manier een groepsgevoel binnen het verbeterteam. Ze leren hen op welke manier je naar een probleem kijkt en prikkelen hen om tot oplossingen te komen (in plaats van zelf oplossingen op te leggen). Onze mensen zijn dan ook blij dat ze mee initiatief kunnen nemen in het aanpakken van problemen waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd. Je merkt een bepaalde fierheid dat ze zelf hebben bijgedragen aan de succesvolle resultaten. Het komt er nu op aan om dit “momentum” vast te houden en nog meer succesvolle verbeterprojecten te lanceren!
 
Met tewerkstelling als voornaamste doelstelling, is besparen echter niet evident. Met het toepassen van Lean concepten is er echter wel een alternatief om te besparen: efficiënter en sneller werken, verspillingen elimineren, meerwaarde voor de klant bepalen, enz… Hierdoor konden we vele overbodige stappen uitschakelen, meer ruimte creëren en ondervonden onze mensen dat het veel eenvoudiger werken is wanneer alles een vaste plaats heeft.
De samenwerking met Veltion heeft dit alles in een stroomversnelling geplaatst. Iets wat anders in een veranderingsproces van jaren had verlopen, werd nu stap voor stap gerealiseerd op korte termijn. Kleine verbeteringen, telkens met grote impact. De samenwerking met Veltion was hierin onmisbaar: ze hielden ons gefocust op het doel en stelden ons steeds de nodige vragen om ons eigen denkproces te activeren. De resultaten en de daaruit voortvloeiende voordelen werken zo aanstekelijk dat andere afdelingen vragende partij zijn om ook bij hen op te starten.
 
Omdat wij als bedrijf dat software ontwikkelt geloven dat de Lean en Agile principes moeten beleefd worden in plaats van beleerd, net als Veltion, hebben wij Veltion gevraagd een game te ontwikkelen, toegespitst op onze requirements workflow, dat de voordelen van Agile en Lean in de kijker zet, en de deelnemer actief laat reflecteren over zijn eigen job en team. Doordat het game erin slaagt de Lean principes te linken aan software ontwikkeling, en dankzij de relevante ervaring van de Veltion trainer, kregen wij steevast een zeer positieve feedback van de deelnemers. Deze sessies hebben intussen reeds hun vruchten afgeworpen. Zij blijken de motor te zijn voor een mindswitch in de organisatie. De neuzen staan nu in dezelfde richting, en wij blijven continu verbeteren om Lean en Agile steeds verder om te zetten in de praktijk.
 
Veltion is voor een ons een stok achter de deur. Er werd vroeger veel vergeten, dat is nu niet meer het geval. De punctualiteit is een pak verbeterd: Veltion tikt steeds de nagel op de kop. Veltion zorgt ook voor inspiratie voor de change agent. Inmiddels hebben we veel resultaten geboekt dankzij de Veltion-coach als externe persoon, die voor de opvolging zorgt en ook voor een systeem achter de verbeteringen. We krijgen nu ook veel positieve opmerkingen van klanten, dat het bedrijf steeds een strakke, propere en geordende indruk nalaat.
 
Wat initieel was aangekondigd als een project om de interne werking omtrent www.pdca.be te optimaliseren, blijkt achteraf een project dat de volledige organisatie van het technische team onder handen nam. Veltion bleek hierin de perfecte katalysator: geen standpunten innemen maar aanpakken! Men ging in overleg met de medewerkers en ging geen problematiek of spanning uit de weg. Een praktische aanpak, to-the-point, op maat van onze organisatie: dat was net wat we zochten!
 
Sinds de opstart van Lean onder begeleiding van Veltion zijn wij positief verrast van de evolutie waarin er gewerkt wordt aan verbetering. Deze evolutie is ook onze klanten niet ontgaan. Bij ieder klantenbezoek appreciëren zij enorm de verbeterde orde en netheid, en zijn ze onder de indruk van de aanwezige structuur die de 5S checklists en teamborden met zich mee brengen.

Referenties

Metaal

 

Duco

Duco is op vandaag een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen die op een natuurlijke manier een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat garanderen.

www.duco.eu

 

Busch nv

Manufacturer of industrial vacuum pumps, blowers and compressors.

www.buschvacuum.com/be/en

 

Slabinck

Slabinck nv is uw geknipte leverancier van metalen platen en afgewerkte metaalproducten.

www.slabinck.be

 

Lapauw International

Design and manufacture of ironing, folding, feeding, washing and washer extractors for the laundry industry.

www.lapauw-international.com

 

OVA International

Bouw van industriële voertuigen.

www.ova.be

 

ThyssenKrupp Christon

ThyssenKrupp Christon, verdeler van roestvast staal, rvs, aluminium, corten en andere staalsoorten

www.tkchriston.be

 

Sprangers

Sprangers – Aluminium profielen, Bouw- en Systeemprofielen, Maatwerk en Ontwerp

www.sprangers.be

 

Pedeo

Pedeo is een ontwikkelingspartner en betrouwbare leverancier van afgewerkte en gemonteerde hogedrukgietproducten in zink- en aluminiumlegeringen.

www.pedeo.be

 

SCE

SCE produceert sinds 1998 internationaal modulaire rechthoekige silo’s voor industriële procesopslag met 27% meer opslagcapaciteit.

sce.be/nl

 

BMT Aerospace

BMT Aerospace International manufactures precision gears, transmissions and actuators for the aerospace industry.

www.bmtaerospace.com

 

Magnetrol

Manufacturer of a range of level and flow controls, ultrasound, buoyancy, visual inspection and vibrating rod systems.

eu.magnetrol.com

 

ASSA ABLOY

ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

www.assaabloy.be

Kunststof

 

Vemoflex

Vemoflex is in al haar marktgebieden een toonaangevende en innovatieve leverancier zijn die zich specialiseert in flexibele slangen, koppelingen en toebehoren.

www.vemoflex.be

 

CABKA-IPS

Plastic pallets and boxes by CABKA-IPS: from durable multi-way plastic pallets and lightweight export plastic pallets to special applications.

www.cabka-ips.com

 

Vandebroucke Window Solutions

Ramen Vandenbroucke is gespecialiseerd in de productie en plaatsing van ramen & deuren.

www.ramen-vandenbroucke.com

 

Injextru

Injextru Plastics is de specialist van het maatwerk als hetgaat over kunststofprofielen.

www.injextru.com

 

Xtraflex

Manufacturers of flexible PTFE pressure hose & wire braid

www.xtraflex.com

 

Fixaflex

Marktleider FixaFlex levert flexibele slangen, flexibels of slangkoppelingen voor leidingsystemen.

www.fixaflex.com

 

Valeron

Valeron Strength Films is specialized in manufacturing high-strength, high-performance plastic films used in hundreds of applications worldwide.

www.valeron.eu

 

Roltex

Roltex is Europe’s leading manufacturer of service trays and unbreakable drinking products for the Hospitality industry.

www.roltex.be

 

Vitalo Group

Manufacturer of custom thermoformed plastic packaging for healthcare, telecom, electronic, and industrial applications.

www.vitalo.net

 

Orac Decor

Europese toonaangevende producent van innovatieve decoratieve profielen en ornamenten in kunststof.

www.oracdecor.com

 

UNILIN Insulation

UNILIN, division insulation, biedt isolatieplaten en dakpanelen om energiezuinig te bouwen en verbouwen.

www.unilininsulation.com/be-nl

 

Plastal

A full-service partner for automotive thermoplastics, offering injection molding, painting, assembly and logistics.

www.plastal.com

Textiel

 

FLOCART

Contract coating and flocking operation for textile and nonwoven wallcoverings, black out fabrics and blinds.

www.flocart.com

 

RECOR

RECOR staat sinds jaar en dag synoniem voor hoogwaardig comfortabel zitcomfort en trendy meubelen van Belgische makelij.

www.recor.be

 

Velda

Velda combineert 60 jaar ervaring en know-how met de meest vooruitstrevende technieken op het vlak van slaapcomfort.

www.velda.net/home

 

Groep Masureel Veredeling

Groep Masureel Veredeling werd opgericht in 1920 en groeide uit tot de grootste en modernste garenververij van Europa.

www.masureel-group.com

 

Sterima Vanguard

Sterima Vanguard is koploper in de dienstverlening voor de zorgsector op vlak van: Textielbeheer (Malysse – Textile Services), centrale sterilisatie diensten voor de behandeling van medisch instrumentarium (Sterima – Medical Services) & geïntegreerde logistiek.

www.malysse-sterima.be

 

Bekintex

Bekintex behorend tot NV Bekaert ontwikkelt, produceert en verkoopt producten met textiel technologie voor markten zoals antistatisch en elektrisch geleidend textiel.

www.bekaert.com/en/products/basic-materials

 

Calcutta

Producer of blinds, screens, textile wallcoverings and technical fabrics.

www.calcutta.be

 

Helioscreen

Manufacturer of woven and coated fiberglass fabrics for solar control.

www.helioscreen.com

 

Nyobe

Belgium’s premier producer of high-grade nylon 6 polymers and PA6 BCF yarns.

www.nyobe.be

Voeding

 

Ysco

Ysco focust zich vooral als private label ijsproducten specialist bij de grootste Europese retailers.

www.ysco.eu

 

Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. is an American multinational confectionery, food, and beverage company.

www.mondelezinternational.com

Elektronica

 

Inverto

Inverto is a long term development partner for lighting solutions, wireless and green power conversion, switched reluctance technology.

www.inverto.be

 

Battery Supplies

Battery Supplies has the widest range of batteries, chargers & accessories.

www.batterysupplies.be

 

Erie Water Treatment

Waterbehandelingsproducten voor elke toepassing.

www.eriewatertreatment.com

 

Ninix Technologies

Engineering · Process technologies · Software · Product development & Manufacturing.

www.ninix-tech.com

Drukkerijen

 

Bastin

Bedrukte flexibele industriële verpakkingen voor voeding – blokbodemzakken en vacuümzakken.

www.bastinpack.be

 

Verstraete IML

Verstraete In Mould Labels produceert hoogwaardig bedrukte IML-etiketten.

www.verstraete-iml.com/nl

 

Corelio Printing

Corelio Printing is gespecialiseerd in het drukken van tijdschriften, magazines, kranten, huis-aan-huis-bladen, catalogi, stripverhalen, brochures en aanverwanten.

www.corelioprinting.be

Chemie & Energie

 

E. Van Wingen

Wie nood heeft aan betrouwbare, duurzame en doeltreffende noodstroom oplossing vindt in EVW de ideale partner.

www.vanwingen.be

 

Buckman Laboratories

Buckman Laboratories is a leading manufacturer of specialty chemicals for water treatment, pulp & paper, and leather industries.

www.buckman.com

 

Umicore

Umicore is a global materials technology and recycling group.

www.umicore.be

 

ENGIE Electrabel Doel

ENGIE Electrabel | Energieleverancier, diensten en energieadvies.

www.engie-electrabel.be

Meubel

 

HIMA

Hima is een belgische fabrikant van bankstellen en biedt een zeer uitgebreid gamma aan die zowel in leder als in stof verkrijgbaar zijn.

www.hima.be

 

Eronda

Van gerenommeerde internationale collecties tot eiken meubelen op maat: ontdek de beste prijs en kwaliteit bij Eronda Woonmode.

www.woonmode.be

 

Drisag

Dé specialist in ergonomisch kantoormeubilair en aanverwante accessoires.

www.drisag.be

 

Diapal

Keukens en interieur op maat – Dagelijks zetten onze interieurarchitecten uw dromen om in concrete realisaties.

www.diapal.be

 

Vergalle interieurs

NV Vergalle Interieurs is een modern en vooruitstrevend familiebedrijf met als hoofdactiviteit het verzorgen winkel-en interieurinrichtingen.

www.vergalle-interieur.be

 

Unic Design

Unic Design biedt een grote meubelvariatie in metalen onderstellen, een duizelingwekkende combinatie van diverse materialen en een uitgebreide keuze in afwerking.

www.unicdesign.be

 

Tribù

Het belgische Tribù is gespecialiseerd in exclusief, high-end buitenmeubilair.

www.tribu.com

 

Planofurn

Planofurn, is reeds 30 jaar een begrip in de projectmarkt en gespecialiseerd als fabrikant van maatwerk vast meubilair.

www.planofurn.be

 

MDR

MDR is een vaste waarde binnen de meubelsector met als core business de productie van slaap-,eet-, jeugd-, babykamers en kantoorprogramma’s.

www.mdr.be

 

De Coene Products

De Coene Products is toonaangevend fabrikant van houten technische binnendeuren.

www.decoeneproducts.be

 

De Decker

De Decker is specialist in badkamers en keukens.

www.dedecker.be

 

Vincent Sheppard

Vincent Sheppard is een Belgisch meubelbedrijf met een Woven Paper Indoor en Outdoor Collectie vervaardigd in Lloyd Loom.

www.vincentsheppard.com/nl

Sociale Economie

 

Oesterbank

Oesterbank komt vandaag als een volwaardige industriële toeleverancier op de markt en creëert binnen haar missie productieprocessen op maat van zowel medewerkers als klanten.

www.oesterbank.be

 

De Oude Melkerij

Voor elk evenement met stijl is Feest- en Congrescentrum De Oude Melkerij de uitgelezen locatie.

deoudemelkerij.be

 

De Groene Kans

De Groene Kans is een sociale onderneming in de Westhoek, actief binnen het groenonderhoud en de landschapszorg.

www.degroenekans.be

 

SOBO

Sociaal Ondernemen Brugge en Omgeving biedt een ruime waaier van diensten aan social profit-organisaties, verenigingen, openbare besturen, bedrijven en particulieren.

www.sobo.be

 

Werkplus

Werkplus | strijkdienst, fietsdienst, klusdienst, groendienst met dienstencheques voor bedrijven en particulieren in Waregem.

www.werkplus.be

 

Molendries

Restaurant Molendries, restaurant als geen ander…

molendries.be

 

Sowepo

Sowepo, Sociale Werkplaatsen Poperinge, is toeleverancier voor de industrie en telt een honderdtal medewerkers.

www.sowepo.be

 

De Kringloopwinkel

Als tweedehandswinkel willen we bijdragen aan een duurzame wereld. Milieu en sociale tewerkstelling staan bij ons centraal.

www.dekringloopwinkel.be

 

AMAB

Maatwerkbedrijf: specialist in verpakking, assemblage, montage en groendienst.

www.amab.be

 

Mariasteen

Mariasteen, gestart in 1963, is een toeleveringsbedrijf met een duidelijke focus op metaal & montage, hout, groen en enclave.

www.mariasteen.be

 

WAAK

WAAK is an industrial supplier and professional service partner.

www.waak.be

 

‘t Veer

‘t Veer uit Menen: een maatwerkbedrijf of beschutte werkplaats met opmerkelijke mensen die opmerkelijk op maat werken.

www.tveer.com

Publieke sector

 

Streekoverleg Zuid-Oost Vlaanderen

Al meer dan 20 jaar zet Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen in op een sociaal-economisch sterkere streek.

www.streekoverlegzov.be

 

RESOC Zuid West Vlaanderen

RESOC-SERR Zuid-West-Vlaanderen is het regionaal overlegplatform tussen de sociale partners, politieke vertegenwoordigers van de gemeenten en van de provincie.

www.resoczuidwest.be

 

Provincie Antwerpen

De provincieraad en de deputatie vormen samen het politiek bestuur van de provincie Antwerpen.

www.provincieantwerpen.be

 

POM West-Vlaanderen

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen versterkt ondernemerschap om te komen tot een duurzaam, innovatief en internationaal gericht economisch weefsel.

www.pomwvl.be

Divers

 

Kindercentrum Waregem

Kindercentrum Waregem vzw organiseert kinderopvang in Groot – Waregem voor kinderen van verschillende leeftijden, via diverse vormen en in verschillende vestigingen.

www.kindercentrum.be

 

Dierenkliniek Causus

Dierenkliniek Causus staat voor kwaliteit, openheid en vernieuwing.

www.causus.be

 

Telcom

Telcom is sinds 1989 een specialist op vlak van energie- en nutsvoorzieningen.

www.telcom.be

 

Mediagenix

We enable broadcasters and content providers to grow in the ever-changing media landscape, by providing innovative solutions that optimize their channel management and content lifecycle.

www.mediagenix.tv

 

ROMI Laundry Services

ROMI Laundry Services is al bijna veertig jaar lang ùw trouwe, professionele partner voor het verhuur en onderhoud van horecalinnen.

www.romi-ls.be

 

Desvres

Carrelage – Solutions Desvres: grès cérame porcelainé, grès cérame émaillé, faïence.

www.desvres.com

 

Sarens

The Sarens Group is a recognized worldwide leader in heavy lifting and engineered transport.

belgium.sarens.com

 

Imperial Tobacco

Imperial Tobacco Benelux is een belangrijke tabaksspeler op de Belgische, Luxemburgse en Nederlandse markt.

www.imperial-tobacco.nl