Inzichten

Lean implementeren: hoe snel brengt het op?

- 23 January 2020

Een fundamentele vraag van elke Lean-implementatie: hoe snel brengt het op? Verbazingwekkend genoeg was het nooit eerder onderzocht. Deze studie over 45 fabrieken vertelt dat bedrijven die starten met Lean in het begin slechts een kleine vooruitgang boeken in productiviteit. Eens voorbij de verkenningsfase kennen ze een grote productiviteitsboost, om dan terug af te vlakken.

Logflow neemt Veltion over

, - 19 October 2019

Logflow kondigt de overname van Veltion aan. De mooie synergie tussen beide bedrijven laat toe om het Logflow business model  ‘van ontwerp to go-live’ nog krachtiger uit te bouwen en dit voor projecten binnen productie en distributie. Samen kunnen Logflow en Veltion een nog grotere impact realiseren op onze industrie.

Word de Google van je eigen bedrijfsdata

- 13 June 2019

We zien veel organisaties rondom ons sukkelen om hun eigen definitie aan Industrie 4.0 te geven: ze verzamelen zo veel mogelijk data en proberen er iets mee te doen. Dit leidt vaak tot projecten waarvan de investering moeilijk/nooit wordt terugverdiend omdat men blijft rondhuppelen in cirkels zonder dichter te komen bij het bedrijfsdoel. Ontdek hier hoe wij dat anders aanpakken!

Misschien heb jij de ideale change agent wel in huis?

- 12 June 2019

De Lean Managementfilosofie is meer dan een filosofie: Lean reikt ook tools aan waarmee organisaties stappen vooruit kunnen zetten. Maar voor een succesvol verbetertraject volstaat dat niet. Er is iemand nodig om het traject te trekken. Die ‘trekker’ noemen we de change agent. Wil u ontdekken of u een geschikte change agent in huis heeft? Kom erachter met het change agent competentiemodel van Veltion en CPM.

Ontdek de 2 belangrijkste puzzelstukken voor een goede Planning

- 11 June 2019

Nieuwe producten, nieuwe technieken, nieuwe afspraken met klanten, nieuwe leveranciers, … Al deze ‘variabelen’ maken van elke planning een complexe puzzel. Geen evidentie. Goed plannen is wél de sleutel tot effectiviteit en efficiëntie binnen de waardeketen, én een concurrentieel voordeel. Maar hoe begin je aan die puzzel? Ontdek hier de 2 belangrijkste puzzelstukken voor een goede Planning.

5 hoogtepunten uit studiereis “Lean in the digital age”

- 15 April 2019

In februari trok een delegatie van diverse Vlaamse bedrijven – op initiatief van Veltion, The Argonauts en Flanders Make – richting Nederland en Duitsland om een kijkje te nemen binnen enkele van de meest innovatieve maakbedrijven en onderzoeksinstellingen op vlak van Industrie 4.0. We brengen graag verslag uit over de 5 hoogtepunten van deze inspirerende rondreis.